Sök
VA-årsboken

Cactus Utilities AB


Postadress
Flöjelbergsgatan 1 C
431 35 Mölndal

Telefon
031-86 97 00

InternetFÖRETAGSFAKTA

Organisationsnr
556216-6180
Sätesort
Mölndal
Etablerat år
1974
Antal sysselsatta
55
Årsomsättning
65 miljoner kronor

KONTAKTPERSONER

VD

Fredrik Bergström
Telefon: 0705-81 26 38
E-post: fredrik.bergstrom@cactus.se

Teknisk sälj

Lennart Öhlund
Telefon: 0708-67 62 28
E-post: lennart.ohlund@cactus.se

Hårdvara

Mylin Olsén
Telefon: 0765-46 97 30
E-post: mylin.olsen@cactus.se

Systemförsäljning

Martin Edebol
Telefon: 0765-26 86 18
E-post: martin.edebol@cactus.se

Systemförsäljning

Linus Johansson
Telefon: 0707-936987
E-post: linus.johansson@cactus.se

MER OM FÖRETAGET

Cactus var pionjärer 1974 när det första vattenverket i Sverige tog steget till helt datoriserad styrning och övervakning. Under åren har vi byggt upp utmärkta och nära relationer med våra kunder. Relationer som har bidragit till vårt bolags utveckling och som även speglas i vårt driftsystem Cactus Eye. När man letar efter ett styr- och övervakningssystem är det viktigt att inte bara hitta rätt programprodukt, utan det är lika viktigt att hitta rätt företag som samarbetspartner. Vår långa erfarenhet av automationslösningar inom VA gör att vi kan erbjuda ett kunnande utöver det vanliga.

Cactus utför kompletta anläggningsleveranser, omfattande datorsystem, understationer och PLC-system, automatikskåp, kommunikationsutrustning, givare och styrdon. Vi tillhandahåller även projektledning och medverkar i projekteringen. Dokumentation, utbildning och service utgör ytterligare tjänster som vi tillhandahåller för ett lyckat slutresultat.

Cactus erbjuder kompletta digitaliseringslösningar för VA-verksamheter. Genom att kombinera all data som finns i infrastrukturen hjälper Cactus dig, se helheten, analysera trender från din verksamhet för att ta bättre beslut.

Genom att utvinna, förstå och kombinera alla den data som din anläggning genererar varje dag hjälper Cactus dig gå från traditionellt förebyggande underhåll till ett digitalt tillståndsbaserat underhåll.  

Vi har alltid satsat på kompetenta människor som har stor kunskap och intresse om kundens vardag. Vi har projektledarna med erfarenheten och helhetssynen för att säkert kunna hantera stora och omfattande projekt som löper över flera år. Att sköta våra åtaganden och att leverera enligt tidsplan till rätt pris har alltid varit ett viktigt konkurrensmedel.

Jämfört med de stora systemleverantörerna är Cactus ett mindre företag vilket ger dig stora fördelar som kund. Du lär känna de personer som arbetar i just ditt projekt. Du vet vem du ska vända dig till för att snabbt få svar på frågor eller för att få en diskussionspartner. Vi kallas ofta den lilla stora spelaren. Tillräckligt liten för att kunna vara flexibla och anpassningsbara och tillräckligt stora för att kunna leverera driftsystem till Sveriges största VA-verksamheter.

Idag passerar mer än hälften av Sveriges vatten genom våra system, vilket gör oss till ledande på den svenska VA-marknaden. Vi finns på flera orter: Göteborg, Helsingborg, Stockholm och Jönköping.

Kaktusen har gett namn åt vårt företag. Den lever och frodas i en tuff miljö som ställer hårda krav på anpassning och hållbarhet. Precis som Cactus Eye.

Klicka för att visa vår annons.


ISO 9001
ISO 14001
ISO 45001
EMAS
Vattenindustrin
Föreningen Vatten
Svenskt Vatten
Swepump
Teknikföretagen
Svensk Automation
ITF
SSTT
Geotec
VVS-fabrikanterna