Sök
VA-aktuellt
Michael Dicksson och Magnus Lohman, Isoterm.

Michael Dicksson och Magnus Lohman, Isoterm.

VA Tour för tredje gången

Ambulerande arrangemanget VA Tour Sweden besökte i januari och feb­ruari i år fem svenska orter. 33 företag inom främst markförlagd VA ställde ut.

2 500 besökare kom till VA Tour Sweden, minimässan som turnerat över Sverige för tredje gången. Turnén gick i mål med det sista arrangemanget på Elmia i Jönköping i början av februari.

Det var premiär för Elmia i turnéprogrammet och arrangemanget där lockade cirka 400 besökare.

Det var på fem orter som VA Tour Sweden arrangerades. Premiären var i Piteå och sedan följde Stockholm, Göteborg, Malmö samt avslutningen i Jönköping.

Bland de 33 företag som ställde ut produkter inom främst markförlagd VA fanns även pumpstationer, pumpar och andra produkter i gränslandet till markförlagd VA. Radonett från Rättvik hade med sig återströmningsskydd för bland annat pumpstationer.

– Vi visar bland annat ett nytt styrkort. Det gör att återströmningsskyddet ger bättre information som minskar antalet tillsynssynstillfällen och ger en tydlighet för driftspersonalen, berättar Martin Geber från Radonett.

Tillverkaren av frostskyddade VA-ledningar, Isoterm, ställde för första gången ut som en del av Pipelife, efter att företaget köptes av den större rörtillverkaren hösten 2018.

– Det är bra för Isoterm att få mer muskler och vi kommer att kunna möta kunderna bättre med fler enheter nu, säger Isoterms Magnus Loh­man till Cirkulation.

En relativt ny plaströrstillverkare för den svenska marknaden fanns också med och visade sitt produktutbud. Lettiska Evopipes firar i år tio år som företag.

– Vi har funnits med försäljning i Sverige under fem år, berättar Linus Thomas.

Nästa VA Tour Sweden planeras till januari/februari 2021. Mässan arrangeras av VVS-fabrikanternas Råd och Bramässor. (EW)

Publicerad 2019-03-13 08:00

Uppdaterad 2019-03-13 08:00

Annons:
Wateraid