Sök
VA-aktuellt
Sara Söhr. FOTO: SYVAB

Sara Söhr. FOTO: SYVAB

Sara Söhr ny vd för Syvab

Sara Söhr har utsetts till ny vd på Syvab i södra Storstockholmsområdet. Sara Söhr är en internrekrytering och hon har redan tillträtt tjänsten.

Syvabs nye vd Sara Söhr har sedan 2010 varit processchef på Syvab och har mångårig erfarenhet av VA-branschen. Hon tillträdde tjänsten den 8 september.
 
– Syvab genomför just nu bolagets största ombyggnationen i bolagets historia. Målet är anläggning med bättre reningsteknik och med större kapacitet. Det är en stor och teknisk ombyggnation där verket ska både byggas om och samtidigt gå i full drift och rena vatten mellan 2020 – 2026. Sara har en bredd och ett djup som gör att hon passar mycket bra som vd på Syvab. Hon är väl insatt i reningsverket och även i det stora byggprojektet. Hon har varit med att lägga fast bolagets nya strategi och är rätt person att nu ta vid och fortsätta genomförandet. Sara är en god ledare och känner Syvab och branschen både som mångårig medarbetare, chef och medlem i ledningsgruppen, säger Syvab styrelseordförande Boel Godner, i ett pressmeddelande.

Sara Söhr efterträder Carl-Olof Zetterman som slutar med pension. Det kommunala teknikbolaget Syvab ägs av kommuner eller kommunala bolag i Botkyrka, Nykvarn, Salem, Stockholm och Södertälje. De driver avloppshantering i södra Storstockholmsområdet inklusive Södertälje. Huvudanläggning är Himmerfjärdsverket.
 
– Jag känner mig mycket hedrad över att ha fått förtroendet att som vd på Syvab få driva och utveckla verksamheten. Vi är mitt inne i en historisk förvandlingsperiod och det känns roligt och utmanande att tillsammans med alla kompetenta kollegor på Syvab få leda bolaget genom denna stora ombyggnation. Det är en stor utmaning vi axlar med att bygga om Himmerfjärdsverket under drift och samtidigt klara alla våra villkor och krav. När vår nya anläggning är i drift kommer avloppsvattnet att renas till en nivå som uppfyller de höga nya krav som ställs på verksamheten i syfte att förbättra vattenkvaliteten i Östersjön, säger Sara Söhr. (EW)

Läs mer:
Nya Himmerfjärdsverket på gång

Publicerad 2021-09-10 11:27

Uppdaterad 2021-09-10 11:34

Annons:
EndressHauser 2021b