Sök
VA-aktuellt
Nya Cirkulation.se tar form på en helt ny teknikplattform, och rullas ut under september 2023.

Nya Cirkulation.se tar form på en helt ny teknikplattform, och rullas ut under september 2023.

Nya Cirkulation.se lanseras snart!

Dags för omstart här på Cirkulation.se. En helt ny webbsida rullas ut under september 2023. För läsare och prenumeranter kommer detta förhoppningsvis att bara innebära förbättringar. Men också en del att tänka på när den nya sidan är igång.

Cirkulations webbsida i nuvarande tappning har funnits sedan 2014, då den lanserades i samband med en omfattande innehålls- och utseendemässig omdaning av papperstidningen. Det sistnämnda är inte på dagordningen den här gången, men teknikutveckling och webbläsande har sprungit ifrån den nu nästan 10 år gamla lösningen för webbsidan. Därför behövs en ny.

– Tidningen i pappersformat är fortfarande vår största och viktigaste plattform, men vi märker att efterfrågan på digital läsning ökar alltmer, precis som för resten av mediabranschen, säger Cirkulations chefredaktör Erik Winnfors Wannberg. Vi vill kunna göra och erbjuda saker som den gamla webbsidan inte orkar med, och skulle kräva alldeles för mycket lappande och lagande för.

På ytan kommer nylanseringen att innebära en relativt försiktig uppdatering, och regelbundna läsare lär enkelt känna igen sig. En större del av innehållet blir tillgängligare direkt från startsidan, och den så kallade responsiviteten (anpassning till mobila enheter) kommer att vara kraftigt förbättrad.

Även för annonsörer innebär nya Cirkulation.se flera nya möjligheter, med nya bannerprodukter, vilka kommer att presenteras efterhand.

Ökad efterfrågan på digital läsning ställer också nya ekonomiska krav på utgivarna:

– Som de flesta andra tidningar och tidskrifter har vi slutat ge bort vårt innehåll gratis, fortsätter Erik Winnfors Wannberg. Nu vill vi dessutom bli bättre på att förklara att kommuner och företag verkligen behöver ha prenumerationer till samtliga sina medarbetare, för att de ska kunna ha tillgång till vår rapportering. Bland annat kommer därför nästan alla nya artiklar att publiceras olåsta under betydligt kortare tid än förut, eller låsta redan från början.

Annons:
Svenskt Vatten 2023


Officiellt lanseringsdatum är satt till 30/8, men utrullningen av den nya webbsidan behöver ta lite längre tid än så under september månad. När det sker kommer befintliga läsare och prenumeranter att behöva återställa sina lösenord.

Nya Cirkulation.se byggs nämligen på en helt ny teknikplattform. Eftersom lösenorden är egenvalda av läsarna själva ligger de också dolda i systemet. All annan information går att flytta över utom just lösenorden. Därför blir det nödvändigt att återställa lösenordet första gången man loggar in på den nya sidan.

– Vi inser att många kommer att uppleva detta som lite bökigt, säger Eva Olsson som ansvarar för Cirkulations administration när det gäller prenumerationer. Det kommer dock att ske lika enkelt som när man har glömt bort sitt lösenord: man beställer bara ett nytt direkt från webbsidan, och kan sedan ändra till ett eget när man väl har loggat in igen.

Det är viktigt att inte försöka göra detta förrän den nya webbsidan ligger ute. Ny information om detta kommer att publiceras där och då. (JO)

Publicerad 2023-08-28 14:00

Uppdaterad 2023-08-28 14:00