Sök
VA-aktuellt
FOTO: Mälarenergi

FOTO: Mälarenergi

Mälarenergi får pris för barnbok

Mälarenergi blev på Internationella vattendagen de första mottagarna av det nyinstiftade VA-priset. Kommunikationsavdelningen på Mälarenergi tilldelas VA-priset 2020 för boken ”Frans och Fias vattenäventyr”.

– Vi gjorde sagoboken för att barn är nyfikna och vill göra rätt, de är därför en fantastisk målgrupp när vi vill informera om hur vi alla kan vara aktsamma om vårt vatten. Barnen tar sedan med sig hållbarhetsfrågorna hem till de vuxna, vilket gör dem till viktiga ambassadörer för oss, säger Camilla Hadarsson, som ansvarar för Mälarenergis skolsamarbeten.

Hon säger också att många barn har berättat hur de fått föräldrarna att sluta slänga snus och hår i toaletten eller att de sagt åt grannar att inte tvätta bilen på gatan.

Barnboken delas ut gratis på alla förskolor. Bokens karaktärer färdas hela vattnets väg – från kranvatten hemma till renat vatten i Mälaren.

Priset delas ut av VA-Fakta, som drivs av Maskinentreprenörerna, Svenska Rörgrossistföreningen, VVS-Fabrikanternas Råd samt deras medlemsföretag. (EW)

Publicerad 2020-03-23 10:40

Uppdaterad 2020-03-23 10:41

Annons:
Wateraid