Sök
VA-aktuellt
FOTO: AW Thorbjörnsson

FOTO: AW Thorbjörnsson

Åsa Bergman hedersdoktor

Konsultföretaget Sweco:s koncernchef och vd Åsa Bergman har utsetts till hedersdoktor vid Fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier vid Mittuniversitetet.

Mittuniversitetet har utsett nya hedersdoktorer som installeras vid universitetets akademiska högtid i höst. En av de nya hedersdoktorerna är Åsa Bergman, koncernchef och vd på konsultföretaget Sweco.

– Åsa Bergman utses till hedersdoktor vid Mittuniversitet för sitt ledarskap och arbete med teknik, jämställdhet och hållbarhet. I en global organisation har hon drivit igenom och satt fokus på ledarutveckling för en hållbar framtid i en bransch som av tradition alltid haft teknisk kompetens högst på agendan, säger Hans-Erik Nilsson, dekan på Fakulteten för naturvetenskap, teknik och medier.

Samtidigt utses även Graham Potter, tränare för allsvenska fotbollsklubben Östersunds FK till hedersdoktor vid Fakulteten för humanvetenskap.

De nya hedersdoktorerna installeras officiellt den 12 oktober under Mittuniversitetets akademiska högtid i Östersund. Åsa Bergman, 50, har jobbat på Sweco sedan hon tog examen som civilingenjör inom väg och vatten vid KTH i Stockholm. Hon har haft alla ledarskapspositioner inom Sweco och ansvarat för koncernens ledarskapsutvecklingsfrågor. De senaste sex åren har hon varit vd för Sweco Sverige och den 20 april i år blev hon koncernchef. Konsultföretaget Sweco har 14 500 medarbetare i Europa och genomför uppdrag inom teknik, miljö och arkitektur i 70 länder varje år. Sweco omsätter cirka 16,9 miljarder SEK.

– Jag är väldigt hedrad över utnämningen. Jag brinner för att, tillsammans med våra kunder och medarbetare, arbeta för ett mer hållbart och jämställt samhälle. Jag tror att det goda ledarskapet är en nyckel till framgång och är glad och stolt över hur långt vi kommit inom området på Sweco. Jag tar denna utnämning som ett kvitto på att de frågor jag har drivit kring ledarskap, hållbarhet och jämställdhet har gett genklang inte bara inom företaget utan även i vår omvärld, säger Åsa Bergman, vd och koncernchef Sweco. (EW)

Publicerad 2018-05-16 08:44

Uppdaterad 2018-05-16 08:48

Annons:
Elmia VA-mässan 2018