Sök
VA-aktuellt

Regeringen i samtal om vattenbristen

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht vill inleda samtal med landshövdingarna i län som fått svårt med vattentillgången.

Många kommuner är idag igång med ett aktivt arbete för att klara vattenförsörjningen. De låga vattenstånden i både yt- och grundvatten på många håll i landet ställer nya krav på kommunernas arbete. Oavsett om det är på längre eller kortare sikt så handlar det för många kommuner om stora investeringar.

– Det är mycket möjligt att det kan behövas hjälp och det är det här vi ska sitta ner och diskutera med landshövdingarna. Jag tror att det här med klimatet är något som vi alla måste ta på allvar. Det finns ju några extremister som är klimatförnekare, men fakta i dag är ju faktiskt att klimatförändringarna påverkar oss på många olika sätt, säger Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht i en intervju i Sveriges Radio P4 Kalmar.

I mitten av november uppvaktade landshövdingarna i sju län regeringen gemensamt med en skrivelse om att vattenlagsiftningen behöver ändras för att möta torka och vattenbrist. Samtidigt ville de uppmärksamma behovet av samhällsberedskap för torka.

Regeringskansliet uppger till Cirkulation att något datum för mötet mellan ministern och landshövdingarna inte är bestämt än. (EW)

Publicerad 2017-03-14 15:30

Uppdaterad 2017-03-14 15:34

Annons:
VegTech